Ratten kunnen zorgen voor flinke overlast in en rondom jullie woning. Heb je het vermoeden dat deze knaagdieren een plekje hebben gevonden op jullie erf of zelfs in jullie woning, stal, tuinhuis of zich bijvoorbeeld in een schuur verschanst hebben? Neem dan contact op met ongediertebestrijder Han Schorfhaar van Ongediertebestrijding Schorfhaar.

Werkwijze
Als erkend, gediplomeerd ongediertebestrijder helpt Han jullie snel en vakkundig van de overlast van ratten af. Daarnaast onderzoekt Han waardoor dit ongedierte aanwezig is en geeft advies om dit in de toekomst te voorkomen.

Ratten
Heb je rattenkeutels gevonden of zelfs ratten zien lopen? Neem in dit geval snel contact op met Ongediertebestrijding Schorfhaar.
Wat veel mensen niet weten is dat een rat heel behendig is en goed kan klimmen, springen, graven en zelfs zwemmen. Niet zo gek wanneer je weet dat de bruine rat ook als rioolrat te boek staat. Het leefgebied van de bruine rat is flink. Een straal van 2 kilometer is daarbij niet vreemd. Het is naast de zwarte rat ook de meest voorkomende rattensoort in Nederland.

Preventie
Knaagdieren preventief weren is de beste oplossing om overlast te voorkomen. Dit is gelijke tijd ook een goede milieuvriendelijke wijze van bestrijden. Met duurzame oplossingen kunnen gaatjes in de gevel bijvoorbeeld worden gedicht.

Bestrijdingsmethode
Ongediertebestrijding Schorfhaar bestrijdt ratten met verschillende bestrijdings- en vangmiddelen. Han vertelt er graag over en bepaalt samen met jullie, hoe zijn plan van aanpak eruit zal zien. Hierbij spitst hij zich op jullie persoonlijke situatie toe. Afhankelijk van de hoeveelheid plaagdieren maakt Han samen met jullie de afweging voor welke bestrijdingsmethode wordt gekozen.