Vliegen op je bord

Met het instellen van de zomerklok zijn we weer vaker buitenshuis.  We zetten deuren en ramen wat vaker open. De voorjaarsschoonmaak staat op de agenda. Dat eerste kopje koffie in de tuin, na de lange wintermaanden zorgt toch elk jaar weer voor een geluksmomentje.
Wel of niet onder de overkapping in de tuin genieten we van het frisse groen van de struiken en bomen maar natuurlijk ook van de bloemenpracht van bijvoorbeeld de clematis. De barbecue wordt uit zijn winterslaap geschud.

Vliegen trekken op voedsel
De tuintafel onder de overkapping is sfeervol gedekt, de koelkast vol met heerlijke koele drankjes en de eerste speklapjes liggen op de barbecue. Zodra de salades en sausjes op je bord liggen, zijn er opeens vliegen die mee willen genieten. Brutaal als ze zijn wachten ze niet op een persoonlijke uitnodiging maar vliegen ze rechtstreeks naar je bord met die heerlijke zomerse maaltijd.

Ongenode gasten
Tijd om de vliegen een halt toe te roepen. Meestal komen ze niet alleen maar nemen meteen de hele familie mee. Voor gasten die toevallig binnen komen vallen, pakken we snel een bord en delen we de maaltijd, maar vliegen worden toch echt als ongenode gasten gezien.

Flybuster Garden
De professionele vliegenval, die Han van Ongediertebestrijding Schorfhaar bij ons heeft geplaatst blijkt een uitkomst. De Flybuster Garden is een innovatief product tegen vliegenoverlast en boekt enorme successen. De FlyBuster is uitvoerig getest en de resultaten zijn verbluffend. De vliegenval wordt geleverd met 40 gram lokstof in een wateroplosbaar zakje en vangt tot wel meer dan 40.000 vliegen.

Werking vliegenval
De bijzondere openingen van de FlyBuster zijn zo ontworpen dat wanneer de vliegen naar binnen zijn gevlogen ze niet meer kunnen ontsnappen. De vliegenval bevat een zeer effectieve lokstof (100% biologisch) die vliegen aantrekt en is bovendien eenvoudig in gebruik. Open het bovenste deel van d deksel en voeg 1 liter water toe aan de lokstof. De val werkt het beste als deze op ongeveer 1.50 meter hoogte wordt geplaatst. Het is belangrijk dat de val in de zon en uit de wind hangt/staat (bijv. niet bij ventilatoren). Door de afgifte van de kenmerkende lucht die de vliegen aantrekt geeft Han het advies om de FlyBuster alleen buiten te gebruiken.

Uitkomst
De vliegenval is een enorme uitkomst en onder onze overkapping valt hij niet eens op. Han zorgt voor een snelle levering en desgewenst plaatsing en uitleg waardoor we er geen omkijken naar hebben maar belangrijker nog kunnen we genieten van een heerlijke zomerse maaltijd zonder een horde vliegen op ons bord!