Het zoemt en het is zwart-geel…

Een weekend met zonnig weer trekt veel mensen naar buiten. Lekker een terrasje pakken, genieten van een lekker stukje vlees op de bbq, naar de speeltuin of het zwembad. Heb je net een topplekje bemachtigd en staat er een lekker verfrissend zoet drankje voor je op tafel, wordt je aandacht getrokken door gezoem in je oor. Zwarte vliegende beestjes met gele strepen komen graag meegenieten van dat relaxmomentje dat je net voor jezelf hebt ingepland. Wespen en bijen… niet zo gek dat mensen deze insecten vaak door elkaar halen. Wespen en bijen zijn namelijk allebei zwart-geel van kleur.

Bij of wesp?
Bijen en wespen zijn makkelijk uit elkaar te halen, ondanks dat ze beide zwart-geel gestreept zijn. Als je kijkt naar de taille van deze vliegende insecten zie je dat de bij een brede taille heeft en de wesp juist een ranke taille heeft. De kleuren van de wesp zijn bovendien veel feller dan die van de bij. Daarnaast hebben wespen geen haartjes en de bij juist weer wel. Wespen brengen graag een bezoek aan de tuintafel. Ze komen op onze zoete drankjes en eten af. Bijen zie je voornamelijk op bloemen op zoek naar nectar en stuifmeel.

Wespennest
Zie je de wespen vliegen langs de gevel/muur van bijvoorbeeld een woning of schuur? De kans bestaat dat een wespengroep een huis heeft gebouwd in de spouw of in een hoek tussen balken bijvoorbeeld. Een wespennest zo groot als een voetbal kan al snel onderdak bieden aan een slordige 1.000 wespen. De wespenkoningin heeft de basis gelegd voor het nest. Ze kauwt hout fijn en bouwt daarmee een klein nest waarin de werksters worden geboren. Deze bouwen het nest af wanneer ze volwassen zijn. De wanden en de cellen binnen een wespennest bestaan uit een papje van fijn gekauwd hout en takken vermengd met speeksel van de wesp wat indroogt tot een papierachtig geheel.

Verwijderen wespennest
Voor het verwijderen van een wespennest kun je het beste een ervaren ongediertebestrijder in de hand nemen. Het is een gevaarlijk werkje omdat bij een ondoordachte actie, maar zo honderden wespen op je af kunnen komen. Juist daarom heeft Han van Ongediertebestrijding Schorfhaar een speciaal veiligheidspak aan wanneer hij een wespennest te lijf gaat.

Wespenbestrijding
Is het nest nog niet door jullie getraceerd? Door de aanvliegroute van de wespen te onderzoeken, vindt Han het nest óók wanneer deze op een onopvallende plaats is gebouwd door deze insecten. Door wespenpoeder in de ingangen van het wespennest te spuiten, worden wespen bestreden.

Snel en vakkundig
Ongediertebestrijding Schorfhaar bestrijdt de wespen of verwijdert een wespennest veelal binnen 24 uur, tegen een vast en laag tarief. Wacht niet langer en neem contact op met ongediertebestrijder Han  op 06-53165775.

Het bestrijden kan op verschillende manieren:

  • Wespenpoeder spuiten
  • Wespen verdelgen
  • Wespenvanger plaatsen
  • Wespennest verwijderen